Er jeg god nok?

abstrakt maleri flink nok? god nok? Oct 10, 2023
Er jeg god nok?

Det er et spørsmål mange av oss stiller oss selv i ulike sammenhenger i livet, spesielt når vi prøver oss på noe nytt. For mange kvinner mellom 45-70 år som vurderer å utforske verdenen av abstrakt akrylmaleri, kan denne usikkerheten føles overveldende. Kan jeg virkelig lære å male, selv om jeg aldri har prøvd det før? Hva hvis jeg ikke er "god nok"?

Hvorfor du er god nok

Først og fremst, la oss adressere det første spørsmålet: Er jeg god nok til å lære å male? Svaret er et rungende ja. Mange kvinner har funnet glede og tilfredsstillelse i å uttrykke seg gjennom abstrakt akrylmaleri, selv uten tidligere erfaring. Lindas malestudio er et levende bevis på dette, med sitt slagord "Der ingen erfaring blir til vakker kunst". Studioet tilbyr gratis lynkurs i abstrakt akrylmaleri som er tilpasset nybegynnere og de som er usikre på sine kunstneriske ferdigheter. 

Linda Tveter selv startet sin kunstneriske reise som et terapeutisk tiltak etter å ha blitt sykemeldt. Hun hadde ingen formell opplæring eller erfaring, men med tiden vokste hennes ferdigheter, og hennes lidenskap for maling ledet henne til å bli en anerkjent kunstner.

 

Å starte fra bunnen

Hvordan bli god til å male?

Akkurat som Linda, kan enhver begynne sin kunstneriske reise uten tidligere erfaring. Å bli "god" til å male handler mer om personlig vekst og selvtillit enn teknisk ferdighet. Her er noen trinn å vurdere:

  1. Start enkelt: Mange tror at de bør begynne med komplekse kunstverk. Men som med enhver ferdighet, er det lurt å starte med grunnleggende teknikker. Dette kan være så enkelt som å eksperimentere med farger eller male enkle former.
  2. Øv ofte: Hvor ofte må man male? Vel, det varierer fra person til person. Noen finner glede i å male hver dag, mens andre kanskje bare maler en gang i uken. Det viktigste er at du maler med jevne mellomrom over tid, slik at malingen blir en integrert del av livet ditt, uansett hvor ofte du kan sette av tid til det.
  3. Finn inspirasjon: Se på verk av andre kunstnere, både kjente og ukjente. La deg inspirere av deres arbeid, men husk å finne din egen unike stemme. Det lærer du mer om på mitt hovedkurs - klikk HER.

Hva bør jeg male først?

For en nybegynner er det ofte en god idé å utforske verden av abstrakte uttrykk. Med abstrakt maling er det ingen faste regler, noe som gir deg full frihet til å eksperimentere og uttrykke deg. Det viktigste er å omfavne kreativiteten og finne glede i hvert penselstrøk.

 

Praktiske tips for nybegynnere

Hvor lang tid tar det å male?

Tiden det tar å fullføre et maleri varierer basert på kompleksiteten av verket og den individuelle kunstnerens tempo. Noen malerier kan fullføres på en ettermiddag, mens andre kan ta uker. Å gi deg selv tid og ikke stresse gjennom prosessen er nøkkelen.

 

Hvor fort kan man male strøk nr 2?

Akkurat som med det første strøket, avhenger dette av typen maling og teknikken du bruker. Generelt sett, med akrylmaling, kan du påføre et nytt strøk etter at det første har tørket helt, som kan ta alt fra 30 minutter til et par timer. Men igjen, det er viktig å ha tålmodighet og gi hvert strøk tilstrekkelig tid til å tørke.

 

Ofte stilte spørsmål

Mange av dere har sikkert flere spørsmål om kunstneriske utfordringer og hvordan man kan overvinne dem. La oss ta en titt på noen av de mest vanlige:

 

  1. Hvor ofte må man male? - Som nevnt tidligere, avhenger dette av den enkeltes personlige preferanse og tilgjengelighet. Å øve ofte kan forbedre ferdighetene dine raskere, men det viktigste er å nyte prosessen.
  2. Hvor fort kan man male strøk nr 2? - Vent til det første strøket er helt tørt. Med akrylmaling kan dette være innen 30 minutter til noen timer, avhengig av malingens konsistens og miljøforholdene.

 

Mens mange fortsatt kan lure på "Er jeg god nok?", er svaret klart. Ja, du er god nok, og med riktig veiledning, tålmodighet, og viljestyrke, kan du bli den kunstneren du alltid har drømt om å være. Så, hvorfor ikke ta skrittet og utforske den fargerike verdenen av abstrakt akrylmaleri med Lindas malestudio? Uansett hvor du er på din kunstneriske reise, husk at hvert strøk på lerretet er et skritt nærmere å realisere din kreative visjon.

 

Ønsker deg en nydelig uke!

 

Klem fra Linda 🍂🎨🙋‍♀️